Neden SWOT analizi yapmalıyız?

Bir SWOT analizi yapmak için zaman ve bütçe ayırdığınızda, işinizi büyütmek için yapmanız gereken işe öncelik vermek için sağlam bir strateji ile silahlandırılacaksınız.

Başarılı olmak için yapmanız gereken her şeyi zaten bildiğinizi düşünebilirsiniz, ancak bir SWOT analizi sizi işinize yeni yollarla ve yeni yönlerden bakmaya zorlayacaktır. Güçlü ve zayıf yönlerinize ve pazarınızda var olan fırsatlardan ve tehditlerden yararlanmak için bunları nasıl kullanabileceğinize bakacaksınız.

SWOT analizini kim yapmalı?

Bir SWOT analizinin etkili olması için şirket kurucularının ve liderlerinin derinden dahil olması gerekir. Bu, başkalarına devredilebilecek bir görev değildir.

Ama, lider, kendi başlarına iş yapmak da gerekmiyor. En iyi sonuçlar için, şirket hakkında farklı bakış açılarına sahip bir grup insan toplamak isteyeceksiniz. Satış ve müşteri hizmetlerinden pazarlama ve ürün geliştirmeye kadar şirketinizin farklı yönlerini temsil edebilecek kişileri seçin. Herkes masada oturmalı.

Yenilikçi şirketler, SWOT analizi yaptıklarında ve benzersiz seslerini karışıma eklemek için müşterilerden bilgi aldıklarında iç saflarının dışına bile bakarlar.

Kendi başınıza bir iş kuruyorsanız veya işletiyorsanız, yine de bir SWOT analizi yapabilirsiniz. İşletmeniz, muhasebeciniz, hatta satıcılar ve tedarikçiler hakkında biraz bilgi sahibi olan arkadaşlarınızdan ek bakış açıları alın. Önemli olan farklı bakış açılarına sahip olmaktır.

Mevcut işletmeler mevcut durumlarını değerlendirmek ve ilerlemek için bir strateji belirlemek için bir SWOT analizi kullanabilir. Ancak, işlerin sürekli değiştiğini ve her altı ila 12 ayda bir yeni bir SWOT analizi ile başlayarak stratejinizi yeniden değerlendirmek isteyeceğinizi unutmayın. Yeni başlayanlar için, bir SWOT analizi iş planlama sürecinin bir parçasıdır. Bu, stratejiyi kodlamanıza yardımcı olur, böylece sağ ayakla başlar ve hangi yöne gitmeyi planladığınızı bilirsiniz.